Grupul bancar elen EFG Eurobank Ergasias a anuntat, luni, ca a ajuns la un acord de preluare a 70% din actiunile bancii turce Tekfenbank pentru 182 milioane dolari, informeaza Rompres
Eurobank, a doua banca din Grecia in termeni de capitalizare de piata, a informat ca valoarea totala a Tekfenbank este de aproximativ 260 milioane de dolari, pe baza unei valori nete a activelor de aproximativ 80 milioane dolari. Tranzactia va fi supusa aprobarii autoritatilor de reglementare, fiind prognozata sa se incheie in al treilea trimestru al acestui an.

EFG a subliniat ca se asteapta la o crestere solida atat a economiei, cat si a sectorului bancar din Turcia, in acest sens Tekfenbank fiind o platforma operationala solida pentru a intra pe piata turca. De asemenea, EFG a dezvaluit ca Tekfenbank are aproximativ 30 de oficii bancare, acoperind cele mai populate regiuni din Turcia. Banca turca se concentreaza pe clientii de tip business de talie medie si mijlocie.

Ca parte a acestei tranzactii, Tekfenbank va prelua in intregime EFG Istanbul Securities, divizie din Turcia a Eurobank. in plus, Tekfen Group va continua sa ramana un actionar important in cadrul Tekfenbank, controland restul actiunilor.

Activ in sectorul serviciilor financiare, imobiliar si agricultura, grupul privat Tekfen Group controleaza active totale in valoare de 1,6 miliarde de dolari si in 2005 a realizat o cifra de afaceri de 936 milioane de dolari.

Acesta este al doilea anunt de preluare a unei banci turce de catre o institutie similara din Grecia, dupa ce in luna aprilie 2006 National Bank of Greece (NBG), cea mai mare banca elena, a anuntat ca va prelua 46% din actiunile Finansbank pentru 2,9 miliarde dolari.

EFG Eurobank Ergasias are un numar total de 13.000 de angajati in Grecia, Romania, Bulgaria si Serbia Muntenegru. In Romania, EFG Eurobank Ergasias SA (EUROBANK) este actionarul majoritar la Bancpost. In Bulgaria, Eurobank controleaza banca bulgara Post Bank. In Serbia, Eurobank controleaza 93,5% din actiunile A.D. Beograd.

EFG si-a fixat drept obiectiv pentru 2009 ca 20% din profitul net al grupului sa provina de la unitatile sale din Europa de Sud-Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri