Omul de afaceri american Warren Buffet, considerat al doilea in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, a declarat ca intentioneaza sa investeasca in strainatate, in special in Europa si Asia, o parte din cele 40 miliarde de dolari in numerar al companiei Berkshire Hathaway, pe care o controleaza. Reuters precizeaza ca Buffet, cu o avere estimata la 42 miliarde de dolari, detine functiile de presedinte si director general al grupului de asigurari si investitii Berkshire Hathaway.

La adunarea anuala a actionarilor, Buffet si-a anuntat intentia de a reduce disponibilitatile in numerar ale companiei pana la 10 miliarde de dolari, de teama deprecierii in continuare a dolarului. In Europa si Marea Britanie, a sustinut el, exista acum oportunitati de investitii, anuntand chiar ca Berkshire Hathaway ar putea prelua integral companii din Japonia. Sectoarele preferate de Buffet sunt cele din domeniul utilitatilor.

Grupul a realizat la sfarsitul saptamanii trecute prima achizitie in afara SUA, printr-un acord de preluare a 80% din firma israeliana Iscar Metalworking, in cadrul unei tranzactii care a evaluat compania la aproape cinci miliarde de dolari. Buffet este interesat si de asigurarile impotriva catastrofelor, precum uraganele, declarand ca este dispus sa piarda pana la sase miliarde de dolari in cazul unei astfel de calamitati. In 2005, Berkshire a pierdut 3,4 miliarde de dolari in urma acoperirii pierderilor provocate de uragane, reaminteste Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri