Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca pe lista pasagerilor avionului doborat in estul Ucrainei se afla si numele unui roman cu dubla cetatenie. El era student in anul II la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, el avand cetatenie romano-canadiana si fiind insotit de o alta studenta la UFM, cetatean strain.

Decanul Facultatii de Medicina a UMF Cluj, Anca Buzoianu, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax ca profesorii universitatii sunt "ingroziti" de cele intamplate. "In accidentul aviatic din Ucraina si-au pierdut viata, din nefericire, si doi studenti de la Facultatea de Medicina a UMF Cluj, anul II, sectia engleza. Este un tanar cu dubla cetatenie, romano-canadiana, si o studenta cu cetatenie straina. Suntem ingroziti de cele intamplate si ne pare rau ca a avut loc un astfel de eveniment", a spus Buzoianu.

Ea a refuzat sa faca alte declaratii si a spus ca membrii familiilor celor doi studenti au cerut discretie.

Conform MAE, familia acestuia a fost informata de autoritatile din tara de domiciliu, iar autoritatile romane au luat, de asemenea, legatura cu familia. Familia victimei a precizat ca nu doreste, sub nicio forma, sa fie facute publice niciun fel de date personale.

Vineri dimineata, Ministerul Afacerilor Externe anunta ca pana la acel moment nu se confirma prezenta niciunui cetatean de nationalitate romana pe lista pasagerilor aeronavei apartinand companiei Malaysia Airlines si care s-a prabusit in estul Ucrainei. ”Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei informeaza ca - in urma verificarilor intreprinse de Celula de criza, de la momentul convocarii acesteia la nivelul Centralei MAE si pana in acest moment – nu se confirma prezenta niciunui cetatean de nationalitate romana pe lista pasagerilor aeronavei de linie "Boeing 777" apartinand companiei „Malaysia Airlines” care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur si care s-a prabusit in estul Ucrainei”, informa MAE intr-un comunicat. Conform sursei citate, celula de criza de la nivelul Centralei MAE impreuna cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur si Kiev raman in legatura permanenta cu oficialitatile locale pana la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri