Guvernul bulgar este hotarat sa isi atinga obiectivul de a integra tara in zona euro in 2009 si a anuntat ca va mentine sistemul de consiliu monetar, care leaga leva de moneda unica europeana, pana la acea data, transmite Mediafax.

In cazul in care Guvernul de la Sofia isi atinge scopul, Bulgaria ar putea adopta moneda unica europeana, moneda oficiala in 12 dintre cele 25 de state membre UE, mai devreme chiar decat unele tari care au aderat la blocul comunitar in 2004. Ungaria si Cehia si-au propus sa adopte euro de-abia in 2010, din cauza deficitelor bugetare prea mari. Conform legislatiei UE, orice tara care doreste sa adere la zona euro trebuie sa isi reduca, mai intai, deficitul bugetar pana sub trei la suta din Produsul Intern Brut (PIB), cerinta reprezentand doar unul dintre criteriile impuse de UE. In 2004, Bulgaria a inregistrat un excedent bugetar mai mare decat estimarile, iar ministrul Finantelor a declarat, saptamana trecuta, ca Guvernul ar putea obtine si in acest an un surplus bugetar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri