Numarul falimentelor corporatiste din Germania s-a redus cu peste 8 procente, in mai, conform cifrelor guvernamentale de vineri, fapt care subliniaza optimismul corelat celei mai mari economii europene.
Un total de 2.840 de companii au fost declarate in faliment, in luna mai, cu 8,4% mai putin decat in luna mai a anului trecut, a informat Oficiul Federal de Statistica. in primele cinci luni ale anului, 49.582 companii au falimentat, cu 11,8% mai putine decat in perioada similara a anului trecut, informeaza Rompres.

Aceste cifre reflecta trendul descrescator inceput din anul 2005, in cursul caruia s-au inregistrat cu 6% mai putine falimente in randul companiilor decat in anul 2004.

Cifre incurajatoare au fost anuntate si in privinta somajului. Astfel, numarul somerilor din Germania a scazut in iulie cu 12.000 de persoane, comparativ cu luna precedenta, ceea ce indica o revigorare a celei mai mari economii europene si in cazul pietei muncii.

Agentia Federala a Muncii a raportat o rata preliminara a somajului de 10,5 procente, neschimbata fata de iunie, un numar de 4,386 milioane persoane fiind inregistrate fara loc de munca. Datele subliniaza optimismul legat de economia germana, intr-o perioada in care, in mod normal, somajul creste, mai ales din cauza tinerilor care pleaca in vacanta. Este pentru prima oara de la reunificarea Germaniei cand numarul somerilor scade in iulie fata de iunie, in loc sa creasca.

Indicele de incredere al managerilor in mediul de afaceri din Germania este aproape de recordul ultimilor 15 ani, desi increderea investitorilor a scazut ca urmare a majorarii preturilor la petrol, a unui euro puternic precum si in asteptarea impactului viitoarelor majorari de taxe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri