Compania petroliera publica chineza (China National Offshore Oil Corp CNOOC) a inceput productia de gaz natural extras dintr-o zona maritima din sud-estul Marii Chinei de Est, potrivit unui anunt facut pe site-ul de internet al companiei.
Potrivit vicepresedintelui Comisiei nationale pentru reforma si dezvoltare, Zhang Guobao, principalul organism de planificare economica din China, prima faza de productie a zacamantului de gaze naturale si petrol de la Chunxiao a inceput deja, informeaza Rompres.

Zacamantul este situat la 350 de kilometri la sud-est de orasul Nongbo, aflat la sud de Shanghai, intr-o zona a Marii Chinei orientale, revendicata atat de China cat si de Japonia. Tokyo si Beijing au interese importante ale in zona, mai ales ca rezervele de gaze naturale au fost evaluate in 1999 de Japonia la circa 200 miliarde metri cubi. Japonia a propus Chinei sa exploateze in comun zacamantul, dar discutiile bilaterale nu a dus la solutionarea diferendului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri