Noua conducere generala a grupului siderurgic rezultat din fuziunea gigantilor Arcelor si Mittal se reuneste marti pentru prima data de la numirea sa in functie, la sediul de la Luxemburg al noului grup, informeaza Rompres.

Societatea a anuntat deja ca aceasta reuniune se va desfasura cu usile inchise, nedorind sa dea publicitatii nici un comunicat si nici sa ofere informatii in legatura cu ordinea de zi a discutiilor. Noul comitet director de la Arcelor-Mittal este compus din sase persoane, fiind prezentat in mod oficial vineri la Londra, orasul in care locuieste magnatul Lakshmi Mittal, patronul de la Mittal Steel.

Postul de director general la Arcelor-Mittal este ocupat de Roland Junck, unul dintre responsabilii de la Arcelor care a dorit sa ramana o prezenta discreta in cursul dificilului proces de fuziune al primilor doi mari producatori de otel din lume.

La sase luni de la debutul ofertei publice de preluare depusa de Mittal pentru Arcelor, cele doua parti au convenit sa fuzioneze, una dintre conditiile puse de Arcelor fiind ca in fruntea noii entitati sa se afle o persoana din conducerea Arcelor. inainte numarul trei la Arcelor, luxemburghezul Roland Junck, in varsta de 50 de ani, a fost desemnat astfel sa conduca destinele celui mai mare producator de otel din lume.

Pe langa Roland Junck, in comitetul director de la Arcelor-Mittal sunt inclusi Aditya Mittal, fiul lui Laskhmi Mittal, care la cei 30 de ani ai sai va ocupa functia de director financiar si alti doi reprezentanti ai fiecareia dintre cele doua parti, Michel Wurth si Gonzalo Urquijo pentru Arcelor, respectiv Malay Muckherjee si Davinder Chugh pentru Mittal Steel.

Dupa finalizarea tuturor operatiunilor necesare pentru fuziunea Arcelor-Mittal, vechii actionari de la Arcelor vor detine 50,6 la suta din capitalul noii entitati, iar cei de la Mittal 49,4 la suta din actiuni, procentul controlat de familia omului de afaceri de origine indiana fiind de 43 la suta, Laskhmi Mittal devenind de departe cel mai mare actionar la Arcelor-Mittal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri