China Construction Bank (CCB), a treia banca din China ca marime, este interesata de achizitia filialei Honk Kong a Bank of America, dupa ce a esuat sa cumpere o alta banca locala in luna februarie.
O sursa din domeniul bancar din China a negat infoematia, precizand ca exista deja un acord de cooperare intre cele doua banci. "Aceasta nu ar trebui sa fie o mare afacere si, chiar nu este o afacere, din moment ce Bank of America si China Construction Bank au avut aceeasi intelegere, dupa ce Bank of America a cumparat, anul trecut, un pachet de actiuni la China Construction Bank", a declarat sursa.

Bank of America (Asia), afiliata Bank of America, are 17 filiale la Hong Kong si la Macao. "China Construction Bank reanalizeaza rezultatele financiare, iar o oferta s-ar mai putea face", a afirmat ziarul Hong Kong Standard, citand surse ale pietii. Purtatoarea de cuvant a Construction Bank a refuzat sa comenteze zvonurile de pe piata, informeaza NewsIn.

Bank of America a platit, anul trecut, aproximativ trei miliarde de dolari pentru un pachet de actiuni de 9% la China Construction Bank, a treia mare banca din China. Ca parte a acordului de investitii, Bank of America nu va dezvolta o afacere proprie in zona si si-a inchis filiala din Shanghai, singura sa reprezentanta din China.

China Construction Bank are filiale la Hong Kong, Singapore, Seul, Frankfurt si Johannesburg si reprezentante la New York si la Londra. Bancherii au declarat ca bancile chineze studiaza oportunitatile de investitii internationale. Banca Chinei si Banca Industriala si Comerciala a Chinei, principalii rivali ai Construction Bank, au amandoua filiale la Hong Kong.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri