O operatiune de salvare era in curs in largul Greciei duminica dimineata, in pofida unor rafale de vant violente, in vederea evacuarii celor 478 de persoane de la bordul unui feribot italian, pe care a izbucnit un incendiu, au anuntat autoritatile grecesti, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Printre acesti pasageri se afla 268 de greci, potrivit Ministerului Marii. Potrivit autoritatilor portuare elene, echipajul este alcatuit din 22 de italieni si 34 de greci.

Numele unei romance apare pe listele pasagerilor feribotului cuprins de flacari in largul coastelor Greciei, potrivit Digi24. Listele de pasageri au fost publicate pe un site grecesc, iar informatia a fost confirmata Ministerul Afacerilor Externe.

Nicio victima nu a fost anuntata pana la ora 8.15 GMT (10.15, ora Romaniei), iar operatiunile de salvare se desfasurau in conditii "deosebit de dificile si complicate", cu rafale de vant cu puterea de 10 pe scala Beaufort, care are 12 trepte, ploaie torentiala si grindina, potrivit ministerului.

Nava italiana "Europa" se indrepta, la aceeasi ora, catre locul unde se desfasoara operatiunile de salvare, a adaugat ministerul grec.
Mai multe nave care au raspuns semnalului de ajutor emis de feribotul "Norman Atlantic" se aflau in jurul ambarcatiunii, iar catre ora 7.55 GMT (9.55, ora Romaniei) 55 de persoane au putut sa fie transferate catre alta nava, in timp ce alte 150 de persoane se aflau la bordul unei ambarcatiuni de salvare.

Incendiul se pare ca a izbucnit pe puntea pentru masini, pe care se aflau aproximativ 200 de vehicule. Insa caldura a cuprins rapid intreaga nava.

"Talpile de la incaltaminte incepeau sa ni se topeasca, in cabina de receptie", a declarat pentru televiziunea greaca Mega unul dintre pasagerii deja transferati catre alta nava.

"Norman Atlantic", care navigheaza sub pavilion italian, este operata de catre compania greaca Anek, ce nu a putut sa fie contactata duminica dimineata. Ea a plecat din portul grec Patras duminica dimineata, la ora locala 5.30 (5.30, ora Romaniei), catre portul italian Ancona, si a emis un semnal de ajutor in timp ce se afla la 33 de mile maritime (aproximativ 61 de kilometri) de insulita greaca Othonoi, situata la mai putin de 100 de kilometri de coastele italiene.

Ministrul grec al Apararii Nikos Dendias a declarat pentru un post de televiziune ca a solicitat ajutorul Italiei si ca italienii au preluat conducerea operatiunii in curs.

Marina italiana a anuntat catre ora 7.00 GMT (9.00, ora Romaniei), intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, ca un elicopter a pornit de la baza Grottaglie, din sud-estul Italiei, iar o jumatate de ora mai tarziu alte doua elicoptere se pregateau sa decoleze de la Catania, in Sicilia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri