Nava cu persoane inarmate la bord din largul Greciei, care a emis un semnal de ajutor, este un cargobot din Republica Moldova denumit Blue Sky, a declarat pentru site-ul protothemanews.com presedintele Autoritatii portuare din Corfu, Spiros Andriotis, relateaza Daily Mail in editia online.

Cargobotul cu o lungime de 81 de metri, care venea de la Istanbul, se indrepta spre portul croat Rijeka cand a emis semnalul de ajutor, insa serviciile de monitorizare arata ca nava a efectuat un viraj brusc spre Italia. Nava care transporta sute de pasageri in largul Greciei a emis un semnal de ajutor din cauza unor persoane inarmate prezente la bord, a anuntat anterior Ministerul grec al Marinei. In jurul orei 11:00, nava se afla in Marea Ionica, relateaza Mediafax.

Potrivit unor surse, nava, aflata in prezent in largul insulei Corfu, ar transporta 700 de pasageri. Televiziunea de stat din Grecia a precizat ca "imigranti ilegali" sunt implicati in situatia de pe nava, in timp ce alte surse afirma ca toti cei 700 de pasageri sunt "imigranti fara documente".

Potrivit site-ului protothemanews.com, autoritatile elene au trimis un elicopter de tip Sikorski al Fortelor navale si o fregata Navarino pentru a ajuta nava. Nava a emis semnalul de ajutor prin intermediul numarului european de urgenta 112, iar autoritatile italiene, care au primit semnalul, i-au notificat pe omologii greci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri