Grecia nu confirma informatiile privind persoane inarmate la bordul navei din Moldova

Sute de imigranti sirieni probabil se afla la bordul navei care a emis un semnal de alarma in largul Greciei, insa Paza de Coasta elena nu confirma prezenta persoanelor inarmate, afirma surse citate de ziarul italian La Repubblica, preluat de Mediafax.

Paza de Coasta elena a trimis doua elicoptere militare si o fregata spre nava-cargo aflata sub pavilion moldovean care se afla in Marea Ionica, in apropierea Insulei Corfu. Conform comandantului Pazei de Coasta, la bordul navei ar fi 600-700 de imigranti, probabil sirieni, care au emis alerta pentru ca ar fi fost abandonati de echipaj.

CItiti si Nava din largul Greciei cu persoane inarmate la bord este din Republica Moldova

Informatiile au fost confirmate de guvernatorul Insulei Corfu, Costas Nikolouzos. Nava-cargo Blue Sky M se indrepta spre un port croat in momentul in care a emis un semnal de ajutor, privind prezenta la bord a unor persoane inarmate.

Nava la bordul careia au fost semnalate incidentele a apartinut pana de curand unui armator din Romania. "Vasul a fost al unei fime din Constanta pana acum doua saptamani. Atunci a fost vandut unui sirian, din Siria. Nu mai are nicio legatura cu Romania", a declarat Adrian Mihalcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. Mihalcioiu a adaugat ca nu are cunostinta despre prezenta vreunui cetatean roman in cadrul echipajului. "Nu stiu sa fie romani la bord si nici nu cred sa fie".

Citeste si:
Spania și Grecia vor doar turiști vaccinați în 2021
Spania și Grecia vor doar...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri