Un sfert din energia globala va fi obtinuta din surse regenerabile in urmatorii cinci ani, arata un raport al Agentiei Internationale a Energiei (IEA), aproximativ 700 GW urmand sa fie adaugati capacitate totale globale pana in 2020, scrie presa internationala.

Concret, acest lucru ar insemna din totalul cantitatii de energie instalata la nivel global 26% va fi reprezentat de surse regenerabile.

“Pana in 2020, cantitatea de electricitate instalata si care va proveni din surse regenerabile va fi mai mare decat intreaga cantitate de energie electrica de pe piata din China, India si Brazilia la un loc”, lucru pe care reprezentantii IEA il numesc “o remarcabila schimbare intr-un timp foarte scurt”.

La jumatatea acestui an o document oficial facut public arata ca daca tarile din zona Euro ar urma sa isi pastreze parcursul jumatate din electricitatea de pe continent ar urma sa fie generata din surse regenerabile pana in 2030.

Mai mult, statul Hawaii ar urma sa functioneze exclusiv pe baza energiei regenerabile pana in 2045.

In cel de-al doilea trimestru al acestui an, Marea Britanie a inregistrat un record de 25% din totalul energiei din surse regenerabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri