Banca greceasca Eurobank EFG, actionarul majoritar al Bancpost, a afisat un profit net dupa primele noua luni ale anului de 489 milioane euro, cu 27% mai mare decat in intervalul similar din 2005, pe fondul dezvoltarii puternice a operatiunilor in estul Europei.

Activele bancii au ajuns, la 30 septembrie, la 50,4 miliarde euro, in crestere cu 18,8% fata de septembrie 2005, iar veniturile au crescut in acelasi interval cu 20,6%, de la 1,37 miliarde euro in primele noua luni din 2005 pana la 1,66 miliarde euro pe primele noua luni ale anului curent, arata bilantul publicat de banca. Activitatea din estul Europei a adus 13,2% din veniturile bancii in aceasta perioada, fata de o pondere de 10,8% in priele noua luni din 2005.

Portofoliul de credite al bancii s-a majorat cu 25,8% in ultimul an pana la 32,3 miliarde euro in luna septembrie a acestui an, fata de 25,7 miliarde euro cu un an in urma. in cele sase tari est-europene in care banca greceasca are subsidiare - Bulgaria, Romania, Serbia, Polonia, Turcia si Ucraina - creditele acordate clientilor au sporit cu 91,4% in ultimul an si au ajuns la 2,9 miliarde euro, reprezentand aproximativ 9% din portofoliul de credite al grupului.

Activitatea de gestiune de fonduri (asset management) este considerata "foarte satisfacatoare" de conducerea bancii. La sfarsitul lunii septembrie, fondurile aflate sub gestiunea grupului elen insumau 41,8 miliarde euro, cu 15,7% mai mult decat in septembrie 2005.

Proportia creditelor neperformante in totalul imprumuturilor acordate de banca era de 3,05% dupa primele noua luni ale anului, insa erau acoperite in proportie de 88% de provizioanele constituite de banca, se precizeaza in comunicat.

Indicatorul care arata raportul dintre costuri si venituri (cost-to-income ratio) era, dupa primele noua luni ale anului, de 46,3% pentru grup si de 39,8% pentru activitatea din Grecia. Rentabilitatea activelor era in septembrie de 1,39%, similar cu cel din 2005, iar rentabilitatea fondurilor proprii a crescut de la 23% in primele noua luni din 2005 la 23,5% in acelasi interval al anului curent, potrivit datelor publicate de banca elena.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri