O alianta a celor mai mari poluatori ai lumii coopereaza pentru a eficientiza sectoarele de productie care consuma cea mai mare cantitate de energie, precum cele ale mineritului si productiei de ciment sau produse manufacturiere, conform Reuters preluat de NewsIn.

Parteneriatul Asia-Pacific - compus din India, China, Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii si Australia - sunt in favoarea unei politici voluntare de reducere a emisiilor de gaze de sera in loc sa semneze protocolul de la Kyoto, care impune date limita fixe.

Cele sase tari, care impreuna reprezinta aproximativ jumatate din economia lumii, din populatie si consum de energie - au identificat un numar de 98 de proiecte privind productia de energie, otel, ciment, aluminiu, minerit si constructii in cadrul carora vor colabora privind inventiile tehnologice menite a reduce emisiile de gaze de sera.

Organizatiile ecologiste sunt sceptice privind aceasta initiativa, declarand ca acest pact este unul voluntar si nu impune statelor sa reduca consumul de energie sau nivelul emisiilor de gaze de sera pentru a preveni incalzirea climaterica.

impreuna, aceasta alianta produce aproximativ 65% din carbunele produs pe plan global, 48% din productia de otel, 37% din productia de aluminiu si 61% din productia de ciment. "Pe baza estimarilor noastre, putem spune ca daca unele decizii vor fi luate si anumite tehnologii vor deveni accesibile pentru noi in urmatorii 20-25 de ani, vom consuma cu aproximativ 20% mai putina energie", a declarat un consilier al comisiei de planificare a Indiei, Surya Sethi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri