Sezonul destul de calm al uraganelor a facut ca firma germana de asigurari Allianz sa isi majoreze de doua ori profitul net pentru al treilea trimestru, firma imbunatatindu-si si estimarile financiare anuale pentru a doua oara in numai trei luni, a anuntat compania.

Castigurile importante de pe urma asigurarilor pe proprietati si asigurarile personale au atins 1,089 miliarde de euro (1,39 miliarde de dolari), fata de suma de 506 milioane de euro inregistrata in urma cu un an, aceste rezultate fiind cu mult peste estimarile analistilor.

Sezonul destul de calm al uraganelor, fata de sezonul dezastruos din 2005, precum si o scadere a platilor cauzate de accidentele de automobile in Germania au majorat castigurile grupului german. "Performantele grupului sunt foarte, foarte bune", a precizat potrivit NewsIn analistul JP Morgan, Michael Huttner. "Allianz a beneficiat de pe urma sezonului calm al uraganelor (in Statele Unite ale Americii), obtinand rezultate bune si in ceea ce priveste sectorul asigurarilor industriale", a continuat acesta.

Raportul financiar emis de companie a aratat ca sectorul asigurarilor de sanatate si de viata nu au inregistrat performante pozitive, profiturile pentru aceste sectoare scazand pana la 288 de milioane de euro, fata de suma atinsa in urma cu un an, de 330 de milioane de euro. "Sectorul asigurarilor de sanatate si de viata au suferit o scadere substantiala in Italia si Statele Unite", a precizat analistul LPR, Robert Mazzuoli.

Grupul Allianz a anuntat ca isi modifica in sens pozitiv si estimarile privind profitul anual dupa rezultatele pozitive inregistrate in cel de-al treilea trimestru. Acum grupul german mizeaza pe un venit anual net de peste sase miliarde de dolari, in crestere fata de estimarile precedente de doar 5,5 miliarde de dolari.

Venitul net al grupului pentru cel de-al treilea trimestru a atins valoarea de 1,6 miliarde de euro, cu mult peste cifra preconizata de un grup de analisti pentru Reuters, care mizau pe venituri de 1,236 miliarde de euro, depasind si cifra inregistrata in urma cu un an, de 794 milioane de euro.

In cadrul vastului program de restructurare pe care il desfasoara, compania a anuntat ca va reduce cu aproximativ 7500 numarul de posturi ale filialelor bancare si de asigurari de pe teritoriul Germaniei, lucru care a generat actiuni de protest din partea angajatilor si a politicienilor, care invoca marja ridicata de profit a grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri