Grupul Philips Electronics si-a mentinut marti neschimbate obiectivele financiare pentru 2006 insa anuntul privind estimarile de profit net pentru anul viitor a dezamagit anumiti investitori, ducand la deprecierea titlurilor.
Castigurile inainte de dobanzi si taxe (EBIT) pentru anul 2006 sunt estimate a creste cu aproximativ 4%, a anuntat compania intr-un comunicat publicat inainte de o intrunire cu analistii, informeaza NewsIn.

Grupul Philips, care este principalul producator mondial de produse de iluminat si cel mai mare producator de produse electrocasnice din Europa, a estimat initial un nivel de crestere de 3,5-4% pentru aceasta divizie, care genereaza aproximativ 38% din veniturile totale ale companiei.

"In ceea ce priveste nivelul castigurilor inainte de plata dobanzilor, taxelor si amortizarilor ( EBITA) nivelul de crestere pe care mizeaza grupul incepand cu 2007 este de peste 7,5%", a anuntat compania.Grupul a estimat pentru 2007 un nivel de crestere al castigurilor inainte de plata dobanzilor, taxelor si amortizarilor ( EBITA) de aproximativ 3% pentru divizia de electrocasnice, de 12% pentru divizia de produse de iluminat si de 14-15% pentru divizia de sisteme medicale.

Philips a declarat ca pana la sfarsitul anului 2007 va reduce cu circa 75 de milioane de euro (100 de milioane de dolari) costurile de administrare si servicii si ca va investi 100 de milioane de euro in campania de promovare a brandurilor companiei in cursul anului viitor.

Philips a precizat ca va face un anunt detaliat in cursul anului privind castigurile inainte de plata dobanzilor, taxelor si amortizarilor (EBITDA) pentru a oferi o transparenta mult mai mare a performantelor sale.

"In ciuda faptului ca noile tinte ale indicatorului EBITDA pot parea oarecum dificil de inteles la inceput, suntem de parere ca anunturile companiei vor oferi o mai mare transparenta si va releva interesul crescut in ceea ce priveste costurile", a precizat un analist al grupului Kempen, Jan Willem Berghuis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri