Aurul a scazut usor miercuri, pe fondul previziunilor dealerilor care indica o tranzactionare a aurului intre limitele unui culoar, pentru restul anului, in lipsa unor semnale clare, care ar putea influenta cotatiile.
Piata a urmarit cu nerabdare reuniunea precedenta a Federal Reserve, sistemul de banci centrale americane, in cautare de indicii pentru cursul dolarului. Cotatia monedei americane a scazut insa usor dupa ce Federal Reserve a mentinut, conform asteptarilor, ratele dobanzii la 5,25%, informeaza NewsIn.

Aurul, care evolueaza de obicei in directia opusa dolarului, a atins valoarea de 628,30/629,80 dolari/uncia, la ora 10:53 GMT, in scadere de la cotatia 629,40/630,90 dolari, inregistrata marti seara pe piata new-yorkeza.

"Dolarul este intepenit intr-un culoar ingust. Daca moneda verde nu iese din acest culoar, nu cred ca vor exista prea multe argumente pentru ca metalele pretioase sa iasa din culoarul lor de tranzactionare", a spus analistul Robin Bhar, de la UBS Investment Bank. "Cautam, in continuare, o miscare de coborare inspre nivelul de 620 de dolari", a adaugat Bhar.

"Se apropie sarbatorile. Cred ca suntem inca in culoarul de tranzactionare de la 625 la 635 de dolari", a spus Ronald Leung, director al LeeCheong Gold Dealers de la Hong Kong. Aurul a atins cea mai mare valoare din 26 de ani, de 730 de dolari/uncia, in mai.

"In timp ce faza de consolidare recenta a lasat aurul in pozitia sanatoasa care ii permite sa se extinda si mai mult, piata se lupta pentru tractiune", a spus James Moore, analist la TheBullionDesk.com si a adaugat ca pe masura ce se apropie sfarsitul anului, vanzarile se dezvolata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri