ConocoPhillips, al treilea grup petrolier din SUA, a anuntat ca veniturile din al patrulea trimestru din 2006 s-au diminuat pe fondul pretului scazut al gazului si al cotelor mai mici de rafinare la nivel global, dar au depasit estimarile Wall Street.

Compania a mai anuntat ca se asteapta la o productie mai scazuta de petrol si de gaz, in primul trimestru din 2007 fata de ultimul trimestru din 2006, potrivit NewsIn.Venitul net a scazut de la 3,68 miliarde de dolari, respectiv 2,61 dolari pe actiune, nivelul de anul trecut, la 3,20 miliarde de dolari sau 1,91 dolari pe actiune in ultimul trimestru.

Compania a castigat aproximativ 2,08 dolari pe actiune, excluzand aproximativ 17 centi pe actiune, ce reprezinta taxe sau alte plati. Media estimarilor analistilor a fost, potrivit Reuters, de 1,99 dolari pe actiune. Cu toate acestea, analistii au estimat venituri de aproximativ 2,18 dolari pe actiune, inainte sa-si scada previziunile, dupa ce compania a anuntat o productie mai slaba decat se astepta in al patrulea trimestru.

Veniturile din ultimul trimestru au scazut pana la 41,5 miliarde de dolari, de la 51,3 miliarde de dolari anul trecut. Pretul petrolului in SUA a scazut brusc spre sfarsitul celui de-al treilea trimestru si a fluctuat, in cea mai mare parte a trimestrului patru in jurul a 60 de dolari pe baril, aproximativ la acelasi nivel cu preturile din aceeasi perioada a lui 2005. Pretul petrolului a avut o noua scadere brusca in primul trimestru din 2007, ajungand la 55 de dolari pe baril.

Actiunile ConocoPhillips s-au apreciat cu 9,1% de la sfarsitul celui de-al treilea trimestru, depasind indicele petrolier al Chicago Board Options Exchange, care a crescut cu 8% in aceeasi perioada. Fondata in 1973, Founded in 1973, Chicago Board Options Exchange este cea mai mare bursa americana pentru contracte futures.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri