Producatorul german de echipamente pentru industria auto ContiTech AG, care are afaceri si in Romania, a preluat compania britanica producatoare de furtune din silicon pentru racire Thermopol International Ltd. din Londra, conform unui comunicat al companiei ContiTech AG.

"Achizitia se incadreaza foarte bine in strategia ContiTech" afirma Heinz-Gerhard Wente, membru in conducerea companiei ContiTech AG. Oficialul a mai precizat, potrivit NewsIn, ca "pe langa fabricile existente in America de Nord, Romania si Corea reprezinta un punct de pornire excelent in extinderea pe piete ce permit cresteri peste medie pe piata furtunelor de racire".

In 2006, Thermopol a anuntat vanzari de 31 million de lire sterline (circa 45 milioane de euro). Compania are peste 500 de angajati in Marea Britanie, SUA, Romania si Korea. Societatea este producatoare de furtune din silicon pentru racire in principal pentru autobuze, camioane si industria autovehiculelor.

Producatorul german de componente auto Continental controleaza ContiTech AG, care produce la Timisoara tubulaturi pentru sistemele de aer conditionat auto si curele de transmisie, iar la Carei, in judetul Satu Mare - furtune de racire. ContiTech are, in Romania, 1.000 de angajati, iar numarul se va dubla pana la finalul anului 2008.

Continental Automotive Systems este una dintre divizille grupului Continental AG, care a investit in Romania 250 milioane euro intre 2002 si 2006, iar in acest an va investi peste 50 de milioane. Continental AG are in prezent 2.700 de angajati in Romania, iar in urmatorii doi - trei ani vrea sa mai angajeze inca 1.500. Continental are la Timisoara o fabrica de anvelope (divizia Automotive Products), care anul acesta va realiza peste 14 milioane de bucati, iar in prezent are 1.400 de angajati.

Continental Corporation este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de componente pentru industria auto, cu activitati extinse in special in zona productiei de anvelope, a sistemelor de franare, a celor de control al dinamicii vehiculului si a senzorilor electronici. Continental AG are 85.000 de angajati in peste 100 de fabrici din 27 de tari, iar vanzarile grupului au depasit anul trecut 15 miliarde euro.

Grupul cu sediul central in orasul german Hannovra este pe plan mondial al doilea producator de sisteme electronice de franare si al patrulea la productia de anvelope. Continental AG a inregistrat in Romania o cifra de afaceri de 342 milioane euro in 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri