Doua dintre principalele partide din Parlamentul din Cipru ameninta cu sabotarea planurilor de aderare la zona euro, prevazuta pentru 1 ianuarie 2008, relateaza AFP citat de NewsIn.

Partidul comunist Akel, principalul partid din coalitia de guvernamant, a "decis sa voteze impotriva" legii ce prevede adoptarea monedei unice europene incepand cu 1 ianuarie 2008 in sedinta din 15 martie, a anuntat presedintele partidului, Demetris Christofias.

Aceasta lege a fost prezentata joi in parlament.

Partidul Akel, care intentioneza sa castige alegerile prezidentiale din februarie 2008, militeaza pentru amanarea cu un an a aderarii Ciprului la Zona euro, invocand impactul pe care aceasta decizie o va avea asupra persoanelor cu venituri mai mici. Christofias a prezentat si ingrijorarile legate de programul de austeritate propus de guvern, care ar putea pune in pericol programele sociale.

In aceeasi zi, partidul de dreapta Disy, aflat in opozitie, partid care pana in acest moment era cel mai proeuropean din Cipru, a amenintat deasemeni ca nu va sustine aderarea la Zona euro la data planificata, evocand neintelegerile din cadrul coalitiei de guvernamant.

"Disy incepe sa aiba indoieli legate de propunerile guvernamentale privind adoptarea monedei europene", a declarat vice-presedintele partidului, Averof Neophytou.

"Guvernul ofera asigurari ca nu vor fi probleme legate de adoptarea euro, insa Christofias este sigur ca populatia va suferi incepand cu 1 ianuarie 2008", a continuat acesta.

Autoritatile cerusera oficial Bruxellesului in luna februarie permisiunea pentru aderarea la zona euro. Pana in acest moment, votul Parlamentului era considerat o formalitate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri