Reprezentantii Germaniei si Marii Britanii in Consiliul guvernatorilor Bancii Mondiale s-au distantat sambata de presedintele institutiei, Paul Wolfowitz, acuzat ca si-a favorizat iubita acordandu-i o crestere salariala spectaculoasa, informeaza NewsIn
Scandalul "a prejudiciat banca si nu ar fi trebuit sa se produca", a apreciat ministrul britanic al dezvoltarii, Hilary Benn, intr-un comunicat dat publicitatii cu ocazia reuniunii de primavara a institutiei, prevazuta duminica la Washington.

Totusi, "trebuie respectat procesul initiat de Consiliul de Administratie" al Bancii Mondiale, care examineaza acuzatiile la adresa presedintelui si a promis ca va gasi "rapid" o cale de solutionare.
La randul sau, omologul german al lui Benn, Heidemarie Wieczorek-Zeul, a apreciat ca Wolfowitz ar trebui "sa decida el insusi daca, tinand cont de aceasta greseala, isi mai poate indeplini misiunea intr-un mod credibil". Ministrul german a subliniat ca Wolfowitz se doreste a fi tocmai un "partizan angajat" in lupta impotriva coruptiei in tarile sarace. Cei doi ministri isi reprezinta tara in cadrul Consiliului guvernatorilor Bancii Mondiale.

Anterior, reprezentantul Braziliei exprimase si el indoieli similare asupra capacitatii lui Wolfowitz de a-si indeplini misiunea, in timp ce ministrul francez al finantelor Thierry Breton a reamintit ca Banca Mondiala trebuie sa aiba o linie de conduita "ireprosabila" pe plan etic.

Insa ministrii africani i-au luat apararea presedintelui Bancii Mondiale, subliniind rolul sau in promovarea dezvoltarii Africii. "Am vazut initiative vizionare si progrese constante in timpul mandatului lui Wolfowitz'', a spus Antoinette Sayeh, ministrul de finante liberian si fost oficial la Banca Mondiala. "Cu siguranta a promovat cauza Africii in cei doi ani de mandat", a adaugat ministrul african.

Fost artizan al razboiului din Irak, Wolfowitz, care a ocupat a doua pozitie in cadrul Pentagonului, este acuzat ca a facut uz de autoritatea sa, la scurt timp dupa ce a preluat conducerea Bancii Mondiale in 2005, pentru a-i acorda o crestere salariala spectaculoasa iubitei sale, angajata a institutiei, fara acordul administratorilor Bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri