Averea celor celor mai bogate 1.000 de persoane din Marea Britanie aproape s-a triplat de la sosirea la putere a lui Tony Blair, acum zece ani, care atunci a promis o mai mare echitate sociala, a afirmat Sunday Times.
Averea acestor persoane au crescut in zece ani cu 260 %, in timp ce aceea a britanicilor de mijloc a crescut cu 120 %. Majoritatea acestor miliardari nu s-au nascut in Marea Britanie si sunt de origine straina, a subliniat saptamanalul, care prezinta lista celor mai bogate persoane din tara pe 2007.

Pe primul loc este Lakshmi Mittal, patronul Arcelor Mittal, numarul unu in lume in otel, nascut in India, iar pe doi este fostul magnat al petrolului Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, originari din Rusia. Lakshmi Mittal se claseaza din nou im fruntea listei, cu o avere estimata la 19,25 miliarde de lire sterline. Abramovici il urmeaza cu o avere neschimbata de 10,8 miliarde de lire sterline.

Doar trei dintre cei mai mari miliardari ai tarii s-au nascut in Marea Britanie. Multi dintre acesti bogatasi de origine straina au domiciliu in aceasta tara se pare din motive fiscale, potrivit Sunday Times.

Cel mai bogat britanic este ducele de Westminster, cu o avere din imobiliare de 7 miliarde de lire sterline. Sir Richard Branson, patronul grupului britanic Virgin, prezent insa si in sectoarele transportului aerian al telefoniei mobile, coboara de pe locul noua pe locul 11, cu o avere de 3,1 miliarde de lire sterline.

Manechinul Kate Moss, care are o avere estimata la 45 milioane de lire sterline, se alatura listei celor mai bogate 100 de femei din lume.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri