Profitul OMV inainte de dobanzi si taxe (EBIT) s-a diminuat, in primul trimestru al acestui an, cu 5%, pana la 512 milioane euro, iar Petrom, subsidiara romaneasca a grupului, a contribuit cu 26,5% la EBIT, a anuntat compania austriaca.
OMV a raportat o scadere a EBIT de la 541 milioane euro la 512 milioane euro. Contributia Petrom la EBIT a fost de 136 milioane euro. "Mediul de afaceri din primul trimestru a reprezentat o provocare. Cu toate acestea, ca si grup integrat de petrol si gaze suntem bine pozitionati si avem o baza stabila pentru a maximiza potentialul de dezvoltare din pietele noastre cheie", a declarat, in comunicat, directorul general executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, potrivit NewsIn.

Pe segmentul explorare si productie, OMV a obtinut un EBIT de 421 milioane euro, in scadere din cauza "unei contributii mai mici a Petrom, care a fost, de asemenea, afectata de preturile scazute la titei", potrivit comunicatului OMV.

Vanzarile diviziei de explorare si productie au inregistrat o usoara crestere, cu 1% fata de intervalul similar al anului trecut, la 892 milioane euro. "in segmentul E&P avem un portofoliu foarte solid in regiunile internationale cheie", a mai aratat Ruttenstorfer.

OMV explica nivelul mic de crestere al veniturilor prin conditiile generale dificile, cauzate de scaderi ale pretului la titei, volumului mai mic de vanzari si cotatiei slabe a dolarului american. Reprezentantii OMV au mai aratat ca, in 2007, investitiile companiei se vor axa in principal pe modernizarea rafinariilor Petrom si pe construirea unei instalatii de cracare la Schwechat, pentru a creste capacitatea de procesare a titeiului.

De asemenea, OMV se asteapta la o usoara crestere a volumului de vanzari, ca urmare a extinderii retelei si a modernizarii continue a statiilor de distributie carburanti ale Petrom. in cadrul diviziei de explorare si productie, OMV promite investitii suplimentare in modernizarea facilitatilor de productie din Romania, pentru cresterea eficientei sondelor si a combinatelor.

Pe langa Romania, investitiile grupului austriac se vor concentra si pe dezvoltarea campurilor de gaze si titei din Austria, Noua Zeelanda, Yemen, Libia si Kazahstan. in divizia de gaze, se vor dezvolta activitatile de comercializare si distributie, pe seama dezvoltarii diviziei de gaze a Petrom si prezentei EconGas pe piata din Germania si Italia.

OMV planuieste, de asemenea, sa isi extinda reteaua de conducte de tranzit a gazelor din Austria si sa mareasca volumele de stocare.

Grupul petrolier austriac OMV a obtinut, in 2006, un profit operational cu 5% mai mare decat cel aferent anului precedent, indicatorul ridicandu-se valoarea de 2 miliarde de euro. Petrom are un rol substantial in aceasta crestere, potrivit datelor furnizate de OMV agentiei NewsIn.

Venitul net al companiei s-a majorat la 1,7 miliarde de euro in 2006, cu 11% mai mult decat in 2005, in timp ce vanzarile grupului au crescut cu 22%, pana la valoarea de 19 miliarde de euro. Compania SNP Petrom a afisat, miercuri, un profit net in primul trimestru de 381,2 milioane lei (113 milioane euro, 151 milioane dolari), de 2,3 ori mai mic decat in perioada similara din 2006, pe fondul scaderii afacerilor din cauza inchiderii temporare a unei rafinarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri