Guvernul de la Varsovia va incerca sa diminueze deficitul bugetar in 2006, in ciuda estimarilor rezervate privind dezvoltarea economica, prin reducerea drastica a cheltuielilor sau majorarea impozitelor, relateaza Mediafax.

Deficitul bugetar, preconizat pentru acest an ca fiind in jur de 3,6-3,7 la suta din PIB, ar urma sa fie redus la echivalentul a 3,2 la suta din PIB, pentru ca in 2007 sa se ajunga la un deficit de sub 3 la suta, necesar adoptarii monedei euro.

Proiectul de buget a fost intocmit luandu-se ca baza o crestere economica de 4 procente, sub tinta de 5 la suta stabilita pentru 2005 si sub estimarea de 4,8 la suta mentionata in programul de convergenta la moneda euro.

Totodata, si nivelul inflatiei pe anul viitor este previzionat sa scada la jumatate, de la 3 procente, cat este in prezent, la 1,5 procente.

Avand in vedere, insa, ca vor creste sumele alocate pentru majorarea pensiilor, si beneficiile acordate persoanelor cu dizabilitati, analistii au atras atentia ca Guvernul va trebui sa gaseasca surse financiare pentru a se incadra in proiectia de buget anuntata. Polonia trebuie sa obtina un deficit bugetar situat sub limita de 3 la suta din Produsul Intern Brut (PIB) pentru a putea adopta moneda europeana, atingerea acestui obiectiv fiind prevazuta pentru anul 2007.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri