Pretul petrolului s-a stabilizat luni la putin peste 71 de dolari pe baril, dupa ce a atins cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimele 10 luni pe fondul ingrijorarilor legate de stocurile americane in perioada de consum maxim
Pretul petrolului Brent, de livrare in luna august, considerat cel mai reprezentativ pentru piata petroliera, a scazut cu 25 de euro, pana la nivelul de 71,22 centi pe baril iar pe piata americana petrolul a pierdut 12 centi, pentru a atinge nivelul de 67,88 dolari pe baril.

Petrolul Brent a atins la sfarsitul saptamanii trecute nivelul maxim al ultimelor zece luni, de 71,88 dolari pe baril, dupa ce ultimul raport din Statele Unite ale Americii a aratat ca stocurile nu au crescut conform asteptarilor iar productia rafinariilor a scazut.

Persoane inarmate au atacat la sfarsitul saptamanii trecute un terminal petrolier operat de grupul Eni, reinoind ingrijorarile legate de livrarile de petrol provenite din cel mai mare exportator al Africii.

Pentru ziua de miercuri este programata o greva generala in Nigeria. Productia petroliera a Nigeriei este redusa cu aproximativ 600.000 de barili din cauza atacurilor militantilor. Un responsabil nigerian a precizat ca greva generala programata pentru aceasta saptamana va duce la sistarea exporturilor de petrol.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri