Emirates Bank International Ltd. si National Bank of Dubai au anuntat luni ca au acceptat sa fuzioneze, pentru a crea cea mai mare banca din Golf dupa active, cu o valoare combinata de piata de peste 11 miliarde dolari
Bancile au anuntat ca se vor consulta cu autoritatile de reglementare inainte de a da mai multe detalii legate de aceasta afacere si au cerut bursei sa suspende tranzactionarea actiunilor lor. Procesul ar putea sa dureze 15 zile, a spus un purtator de cuvant al bancilor.

Bancile au anuntat in martie ca vor fuziona la indicatia autoritatii de reglementare din Dubai, care a cerut crearea unei banci suficient de mari, ca sa poata intruni cerintele unei economii in dezvoltare si a numit grupul Goldman Sachs in calitate de consultant in aceasta afacere.

Actionarii National Bank, cea mai mica dintre cele doua banci, vor primi probabil actiuni la Emirates Bank controlata de stat, a spus un analist din departamentul de cercetare al EFG-Hermes, Raj Madha.

"Aceasta fuziune nu este intre doua entitati egale", a spus Madha.

Cotatia actiunilor Emirates Bank de la inchiderea sedintei de tranzactionare de duminica a fost de 9,30 dirhami, iar cotatia actiunilor National Bank a fost de 9,15 dirhami, desi Madha a spus ca actionarii National Bank ar putea determina o scadere a cotatiei actiunilor bancii Emirates cu pana la 15%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri