Venezuela a acceptat sa vanda benzina Iranului, care a lasat in cursul saptamanii trecute un plan de rationalizare a combustibilului, a declarat ministrul venezuelean al energiei, Rafael Ramirez, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Da, iranienii ne-au cerut sa le vindem benzina si noi am acceptat aceasta cerinta", a declarat ministrul Rafael Ramirez, intr-un interviu acordat cotidianului Sharq. "Nu va pot oferi informatii suplimentare", a adaugat acesta, cand a fost intrebat depre cantitatea pe care o va achizitiona Iranul.

Ministrul l-a insotit pe presedintele Hugo Chavez intr-o misiune oficiala in republica islamica, care, in ciuda faptului ca detine rezerve uriase de petrol, importa aproximativ 40% din necesarul consumat, suferind de pe urma lipsei de capacitate de rafinare.

Incercand sa reduca nivelul ridicat al costurilor de import intr-o perioada in care Iranul se afla sub o presiune tot mai mare privind programul sau nuclear, guvernul iranian a anuntat la data de 27 iunie ca va rationaliza consumul de benzina.

Iranul importa aproximativ 210.000 barili pe zi, majoritatea importurilor provenind din India, Olanda, Franta si Emiratele Arabe Unite.

Natiunile Unite au impus asupra Iranului pana in acest moment doua runde de sanctiuni din cauza refuzului Teheranului de a renunta la programul sau nuclear, despre care occidentul crede ca are drept scop construirea de arme nucleare.

Luni, Chavez si Ahmadinejad au lansat constructia unei uzine petrochimice comune, intarind "axa unitatii" intre natiunile bogate in petrol care se opun Statelor Unite ale Americii.

Cei doi presedinti, care se opun Washingtonului, au semnat o serie de acorduri pentru a-si extinde cooperarea economica, ce variaza de la constuirea unei fabrici de lactate in Venezuela pana la crearea unei companii petroliere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri