British Petroleum Plc. a raportat o scadere de 1% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al 2007, pana la 6,08 miliarde dolari, gigantul neputand profita de randamentele ridicate de pe piata energetica din cauza unor probleme de productie si rafinare
Compania cu sediul la Londra a declarat intr-un comunicat ca scaderea profitului net ar fi fost mult mai mare daca nu ar fi beneficiat de o serie de castiguri non-operationale, totalizand 741 milioane dolari, obtinute in mare parte din vanzarea de active.

Daca nu se ia in calcul aceasta suma, profitul net al BP a scazut cu 12,5%, pana la 5,346 miliarde dolari, peste estimarile unui grup de analisti care, intr-un sondaj al Reuters, au mizat in medie pe un profit net de 4,975 miliarde dolari.

A treia companie din lume, necontrolata de stat, a precizat ca productia de petrol si gaze naturale a scazut cu 5% pana la echivalentul a 3,804 milioane de barili pe petrol pe zi, sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, de 4,018 milioane barili pe zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri