Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo se ofera sa cumpere rivalul de dimensiuni mai mici CariFirenze oferind 4,4 miliarde dolari in numerar si actiuni, aceasta trazactie permitandu-i gigantului italian sa isi extinda prezenta in bogata regiune Toscana, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Intesa Sanpaolo a anuntat ca se ofera sa cumpere 40,3% din CariFirenze de la un grup de actionari, printre care se numara si fundatia Ente CariFirenze, pentru 1-194 actiuni Intesa Sanpaolo pentru fiecare actiune CariFirenze, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 2,13 miliarde euro.

Gigantul italian a mai anuntat ca va mai face o oferta publica de achizitie a unei participatii suplimentare de 41,1% din CariFirenze, tranzactie in numerar, oferind 6,73 euro pe actiune, totalul ridicandu-se la 2,3 miliarde euro.

"Aceasta combinatie va permite grupului Intesa Sanpaolo sa isi intareasca pozitia competitiva in cele cinci regiune ale Italiei centrale si de nord, mai ales in Toscana", a declarat Intesa Sanpaolo intr-un comunicat.

CariFirenze este una dintre ultimele banci din Italia care reprezentau o posibila tinta de achizitie, sectorul bancar italian trecand printr-o perioada de consolidare.

Bancile straine BNP Paribas si ABN Amro au provocat ultima runda a procesului de consolidare prin achizitia unor banci italiene.

Intesa Sanpaolo a precizat ca se asteapta ca aceasta tranzactie sa rezulte in economii si sinergii de venituri in valoare de 185 milioane euro, insa integrarea bancii ar putea costa aproximativ la fel de mult.

Gigantul italian va lansa o prima invitatie pentru o reuniune a actionarilor pentru data de 28 septembrie, putand cere o intrunire suplimentara pentru data de 2 octombrie, adaugand ca va trebui sa cumpere o parte din actiunile proprii de pe piata pentru a finanta aceasta operatiune.

Banca italiana se asteapta sa finalizeze operatiunea de schimb de actiuni pana la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie, iar oferta in numerar se estimeaza a fi finalizata pana in ianuarie 2008.

Ente CariFirenze detine cu putin peste 40% din grupul bancar si Intesa Sanpolo controleaza deja 18,6% din CariFirenze. Cele doua parti poarta discutii de mai multe luni.

Intesa Sanpalo a fost creata la inceputul acestui an dupa ce Banca Intesa a cumparat Sanpaolo IMI, dand nastere uneia dintre principalele doua banci din Italia, cu o capitalizare de aproximativ 68 miliarde dolari.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri