Grupul american Mattel, fabricantul papusilor Barbie si Chucky , a anuntat ca retrage in intreaga lume mai mult de 18 milioane de jucarii fabricate in China, dintre care noua milioane vandute in Statele Unite, din cauza riscurilor pe care le prezinta pentru copii, relateaza AFP.
"Mattel retrage 18,2 milioane de jucarii magnetice la nivel mondial, dintre care 9,5 milioane in Statele Unite", precizeaza intr-un comunicat grupul cu sediul in California.

Printre jucariile retrase se numara "unele papusi, personaje, seturi de jucarii si accesorii ale caror magneti mici si puternici s-ar putea detasa", potrivit comunicatului. "Exista 72 de articole pe care le-am produs intre 2002 si ianuarie 2007 care sunt retrase", a explicat la MSNBC Robert A. Eckert, directorul general al Mattel. "De fapt, acesti mici magneti foarte puternici devin o problema serioasa, daca sunt inghititi de copii", a adaugat oficialul.

Trei copii au necesitat interventii chirurgicale din cauza perforarii intestinelor dupa ce au inghitit mai multi astfel de mici magneti, potrivit Comisiei americane pentru protectia consumatorilor.

Comisia a explicat ca aceste jucarii sunt retrase in Statele Unite din doua motive: "in primul rand, sunt magneti care se pot disloca si cadea. in al doilea rand, unul dintre produsele retrase contine vopsea cu plumb", a explicat presedinta acestui organism, Nancy Nord, intr-o conferinta de presa.

Nu este pentru prima data cand jucarii fabricate in China sunt retrase de pe piata. Compania americana de jucarii Fischer-Price, care face din grupul Mattel, a anuntat la inceputul lunii august ca retrage circa un milion de jucarii fabricate in China si suspectate ca ar contine vopsea toxica pe baza de plumb.

Deja in luna iunie circa 1,5 milioane de trenulete din lemn marca "Thomas & Friends", fabricate in China, fusesera retrase din acelasi motiv - vopseaua cu plumb.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri