Grupul Carlyle a format un fond de investitii european de 5,35 miliarde euro (7,31 miliarde dolari), semn ca investitorii raman interesati de acest tip de plasamente in ciuda turbulentelor actuale din piata financiara, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Fondul numit Carlyle Europe Partners III va investi in mai multe sectoare, printre care industria auto, chimica, energetica, de consum sau in media, a mai anuntat, joi, compania. Noul vehicul financiar este de trei ori mai mare decat ultimul fond european al grupului, care a ajuns la maturitate cu doi ani in urma si de peste cinci ori mai mare decat primul fond de investitii in Europa, inchis in 1998.

"Piata europeana se maturizeaza iar mediul ofera din ce in ce mai multe provocari pentru investitii. Cu toate acestea, continentul ofera inca oportunitati importante de investitii", a spus cofondatorul Carlyle, David Rubenstein.

Carlyle administreaza 75,6 miliarde dolari si a investit deja 3,7 miliarde euro in 36 de plasamente in Europa, printre care in producatorul britanic de tehnologie de aparare QinetiQ si operatorul olandez de televiziune prin cablu Casema.

La sfarsitul lunii august, grupul Carlyle a anuntat ca isi va extinde afacerile in state din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, prin investitii in companii apartinand unui spectru larg, de la retail la media sau sectorul farmaceutic si de sanatate.

"Vedem oportunitati pe termen lung in Europa Centrala si de Est", declara cofondatorul si directorul executiv al companiei, Daniel D’Aniello. Divizia central si est-europeana a companiei planuieste sa faca investitii in companii locale din sectoarele de retail, industrial, tehnologic, de media, farmaceutic si de sanatate, precum si de servicii financiare, insa reprezentantii companiei nu precizeaza suma sau perioada in care se vor face investitiile.

Carlyle tinteste sa plaseze banii in state din regiune aderate la Uniunea Europeana, precum Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania, Bulgaria, Slovenia sau tarile baltice, precum si tari din afara UE, precum Croatia, Serbia sau Ucraina.

Fondurile de investitii au acumulat o suma record de 260 miliarde dolari in prima jumatate a anului, scrie Reuters. Grupul Blackstone a format cel mai mare fond de investitii mondial, de 21,7 miliarde dolari, in luna iulie.

Piata se asteapta ca achizitiile prin fonduri de investitii sa se epuizeze spre sfarsitul anului, din cauza unor plati restante din primul semestru, pe care bancile nu le pot sustine. Din acest motiv, bancherii se asteapta ca fondurile de investitii vor reusi foarte greu sa imprumute sume importante, pana la inceputul anului viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri