Pretul aurului a coborat joi, in contextul in care piata a sustinut cotatiile aproape de nivelul maxim al ultimelor 16 luni, dar deprecierea dolarului ar putea mentine tendinta de scumpirea a metalului galben, consemneaza Reuters.

Cotatia spot a aurului a coborat pana la 708,90/709,70 dolari/uncie, fata de cotatia de 711,40/712,00 dolari/uncie atinsa la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri de la New York, dar s-a mentinut in apropiere de cotatia maxima a ultimelor 16 luni, de 714,20 dolari/uncie, atinsa marti, cand deprecierea dolarului a accentuat cumpararea speculativa.

Dolarul a coborat la cotatia minima a ultimilor 15 ani fata de un cos de valute principale pentru a cincea zi consecutiv si se afla la o cotatie minima record fata de euro, ca urmare a faptului ca investitorii estimeaza ca Federal Reserve va scadea dobanda de politica monetara saptamana viitoare.

Dealerii spun ca vulnerabilitatea dolarului a determinat o buna pozitionare a aurului, care a continuat sa se scumpeasca, deoarece un dolar mai slab ieftineste aurul pentru investitorii din afara Statelor Unite ale Americii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri