Cea mai mare banca europeana, HSBC Holdings, intra pe pietele asigurarilor din China si Taiwan, aceasta directie facand parte din strategia largita a grupului de a beneficia de pe urma Asiei, regiune caracterizata printr-un ritm de crestere foarte rapid, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Seful diviziei de asigurari pentru regiunea Asia Pacific a HSBC, David Fried, a declarat intr-un interviu acordat joi agentiei Reuters ca banca a primit aprobarea din partea autoritatilor guvernamentale privind crearea unei companii cu capital mixt in China.

Banca a mai declarat ca va deschide o filiala de asigurari si in Taiwan, a patra piata a asigurarilor din Asia. La inceputul acestui an HSBC a anuntat ca va achizitiona participatii sau va crea companii cu capital mixt in India si Vietnam.

"Acest lucru va sustine strategia companiei pentru intreaga zona a Chinei", a declara Fried.

Institutiile financiare internationale sunt interesate de piata chineza, unde primele obtinute din asigurari au crescut cu peste 20%, pana la 371,8 miliarde yuani (49,5 miliarde dolari) in prima jumatate a anului curent.

Fried nu a dorit sa precizeze numele partenerului HSBC din China, precizand ca grupul pe care il reprezinta ar putea face un anunt in acest sens in perioada ce va urma.

Un cotidian din Hong-Kong a anuntat joi ca HSBC, grup ce are peste 40 de filiale si sub-filiale in China continentala, intentioneaza sa creeze o companie cu capital mixt, detinuta in proportii egale impreuna cu firma de investitii National Trust, pentru a se implica pe piata asigurarilor.

Aceasta noua companie va avea sediul la Shanghai si ar putea demara operatiunile in a doua jumatate a anului curent, a declarat un alt cotidian, South China Morning Post.

In Taiwan, HSBC este confruntat cu o concurenta acerba, rivalii fiind atat de pe plan local, precum grupurile Cathay si Shin Kong, cat si de pe plan international, precum ING, Aviva Plc, Prudential Plc si Metlife.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri