Compania Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, a anuntat luni ca va forma o companie cu capital mixt cu firma italiana illy caffe, deoarece intentioneaza sa se extinda pe piata in valoare de 10 miliarde dolari a cafelei gata preparate
Compania cu capital mixt va opera mai ales pe segmentul de piata al cafelei gata preparate, dar detaliile legate de branduri si modalitatile de distributie vor fi fixate pana la semnarea tranzactiei finale pana la sfarsitul lui 2007, potrivit unui comunicat al celor doua firme.

Piata cafelei gata pregatite este evaluata la doar 10 miliarde dolari si a inregistrat o crestere rapida in ultimii cativa ani, cu un ritm de crestere la nivel international, calculat cu exceptia Japoniei, de aproximativ 10% in timpul ultimilor cinci ani, potrivit comunicatului companiilor.

"Vom corobora experienta noastra in dezvoltare a marcii si in distributie cu reputatia cafelei de lux illy", a spus presedintele si directorul general al Coca-Cola, Muhtar Kent.

Coca-Cola si-a extins oferta de produse, alcatuita initial doar din bauturi racoritoare carbogazoase, si vinde si ceai, cafea, apa si bauturi energizante, ca urmare a scaderii cererii de bauturi racoritoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri