Pretul benzinei europene a urcat joi pana la valoarea maxima a ultmilor doi ani, dupa un incendiu la una dintre rafinariile Petroplus din Marea Britanie si dupa probleme de productie in cadrul unei alte rafinarii din Germania, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
La deschiderea sedintei de joi, benzina de referinta Eurograde se tranzactiona cu 828 dolari/tona) si s-a scumpit apoi pana la 850 dolari/tona cu livrare in Amsterdam-Rotterdam (pret FOB), dupa ce compania Petroplus a cumparat 2.000 de tone. Acesta este cel mai mare pret atins din septembrie 2005.
Petroplus a cumparat, de asemenea, 2.000 tone benzina de la Cargill, la pretul de 844 dolari/baril. Compania de rafinare cu sediul in Elvetia cumpara din cand in cand slepuri cu benzina.

"Este cel mai mare pret, de cand a atins 855 dolari/tona", a spus un broker, facand referire la valoarea maxima atinsa imediat dupa uraganul Katrina.

Scumpirea benzinei Eurograde are loc pe fondul cresterii pretului petrolului la valori record, de peste 96 dolari/baril.

Un incendiu a izbucnit miercuri la rafinaria Coryton din sudul Angliei, detinuta de Petroplus, obligand compania sa opreasca mai multe unitati de procesare.

Pompierii din Essex au anuntat ca focul a izbucnit la unul dintre turnurile de pacura, insa expertii din industrie, televiziunea locala si unele pagini de internet considera ca unitatea este una de productie a benzinei si a pacurii.

Petroplus, cea mai mare compania independenta de rafinare din Europa, nu a specificat care unitati ale rafinariei cu o capacitate de 172.000 barili/zi au fost inchise, nici in ce parametri functioneaza aceasta in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri