Pretul petrolului a scazut luni la bursele electronice din Asia pana la cotatia de 95,30 dolari pe baril dupa ce Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a precizat ca analizeaza posibilitatea majorarii productiei pentru a stopa cresterea necontrolata, au afirmat traderii
La 0235 GMT pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in decembrie, a scazut cu 1,02 dolari, pana la 95,30 dolari pe baril, cu mult sub nivelul de 96,32 dolari atins la sfarsitul saptamanii trecute la bursa de la New York.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in decembrie, a scazut cu 93 de centi, pana la 92,25 dolari pe baril.

"OPEC a dat dovada de o discretie nemaiintalnita in ultimele saptamani, cand pretul petrolului a atins un nivel record, chiar daca o simpla declaratie din partea organizatiei ar fi putut calma pietele", a declarat un analist al grupului Purvin and Getz din Singapore, Victor Shum.

Ministrii petrolului din Arabia Saudita si Kuweit au declarat duminica faptul ca OPEC analizeaza posibilitatea majorarii productiei, in cazul in care va fi necesar, pentru a frana cresterea preturilor.
"Este inca prematur (sa vorbim de majorarea productiei). Cand OPEC se va reuni, vom analiza aceasta problema", a declarat ministrul saudit al petrolului, Ali al-Nouami, cu ocazia unei conferinte de presa tinute in Kuweit, unde oficialul efectua o scurta vizita.

Ministrul nu a precizat la care reuniune a cartelului facea referinta. Ministrii statelor membre OPEC se vor reuni intre 17-18 seprembrie la Ryad, informeaza AFP.

Responsabilii OPEC se vor intalni apoi la data de 5 decembrie la Abu Dhabi.

Saptamana trecuta, barilul de petrol "light sweet crude" a depasit la New York nivelul de 98 de dolari pe baril, pentru prima data in istorie, crescand apoi pana la 98,62 dolari pe baril.

Petrolul Brent a atins de asemenea un nivel record, crescand pana la 95,19 dolari pe baril.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri