Banca olandeza ABN Amro, care a fost achizitionata de un consortiu bancar in luna octombrie, va incheia colaborarea in cadrul unei companii cu capital mixt cu banca de investitii Rothschild, cu sediul la Londra, a anuntat un cotidian olandez, citat de Reuters.
Valoarea bancii Rothschild, ce consta in principal in contactele sale de pe piata, a fost diluata mult prea mult, companiile selectand singure bancile preferate pentru diverse operatiuni, ducand la ruperea parteneriatului cu ABN, a scris cotidianul olandez Het Financieele Dagblad, citand surse care au dorit sa isi pastreze anonimitatea, scrie NewsIn.

Un purtator de cuvant al ABN, care a fost achizitionata in octombrie de catre bancile Royal Bank of Scotland, Santander si Fortis pentru suma de 70 miliarde euro (102,6 miliarde dolari), a declarat ca banca isi analizeaza toate operatiunile, inclusiv cele legate de grupul Rothschild, din cauza preluarii.

"Luam in calcul toate posibilitatile", a declarat purtatorul de cuvant al ABN Amro, refuzand insa sa ofere detalii.

Banca britanica Barclays, care a pierdut batalia pentru preluarea ABN, oferta sa fiind cu 10 miliarde dolari mai mica, a fost mentionata drept potential nou partener al bancii Rothschild, afirma cotidianul olandez.

Conform acordului de preluare semnat cu cele trei banci, RBS va primi operatiunile asiatice ale ABN si diviziile de operatiuni bancare pentru clienti corporativi si de investment banking, inclusiv parteneriatul cu Rothschild.

ABN Amro si Rothschild au pus bazele parteneriatului in 1996, banca olandeza detinand 70% din compania cu capital mixt, restul apartinand grupului Rothschild.

Aceasta companie are aproximativ 150 de angajati, specializati in operatiuni bancare de investitii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri