Compania Boeing Co a anuntat un nivel record de comenzi pentru anul 2007, de 1.413 avioane comerciale, rivalizand cu firma Airbus, care urmeaza sa anunte luna aceasta raportul privind comenzile pe anul trecut, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Totalul comenzilor Boeing, din care au fost excluse comenzile anulate dar au fost luate in calcul comenzile transformate in alte tipuri de avioane, au depasit recordurile comenzilor din 2006, de 1.044 avioane, devansand recordul companiei Airbus, de 1.055 in 2005.

Airbus, o divizie a grupului european aerospatial EADS, a avut 1.204 comenzi la sfarsitul lunii noiembrie 2007.

Se asteapta ca Airbus sa-si anunte comenzile nete in urmatoarele saptamani.

In acest timp, Boeing and Airbus sunt pregatite sa anunte peste 2.500 comenzi pentru anul 2008, un record in industria aviatica care depaseste cele 2.057 comenzi nete in 2005.

Numarul masiv de comenzi marcheaza al treilea an al unui boom in sectorul vanzarilor de avioane, dupa o scadere a acestora in urma atacurilor de la 11 septembrie 2001, determinand companiile sa-si sporeasca productia si sa-si imbunatateasca flotele.

Pentru fiecare din ultimii trei ani, Boeing si Airbus au anuntat peste 1.800 comenzi nete combinate.

In 2004, companiile au inregistrat abia 600 comenzi.

Comenzile Boeing de anul acesta se ridica la peste 150 miliarde dolari.

Modelul Boeing 737 ramane cel mai popular, urmat de modelul nou, mai usor, 787 Dreamliner, care este prgramat sa zboare in urmatoarele luni.

Vanzarile au fost sprijinite de comenzile facute de catre statele bogate in petrol din Orientul Mijlociu, companiile aeriene asiatice in curs de extindere si firmele aeriene de leasing.

Marile companii aeriene din Europa si SUA, nu au facut comenzi substantiale.

Analistii nu se asteapta ca numarul comenzilor din acest an sa depaseasca recordurile existente, odata ce mai multi cumparatori importanti au facut comenzi de proportii, iar preturile la petrol determina deja anumite companii aeriene sa-si reduca capacitatile.

Boeing a anuntat ca a livrat 441 avioane comerciale in 2007, cea mai buna performanta a sa in ultimii sase ani, cu 11% mai mult fata de 2006.

Numarul comenzilor din 2007 este in ton cu estimarile Boeing, fiind cel mai mare dupa livrarile a 527 avioane in 2001.

Insa ar putea ramane la scurta distanta fata de compania rivala Airbus, ce a livrat 410 avioane in 2007 pana la sfarsitul lunii noiembrie, cu trei aparate peste comenzile Boeing la acea data.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri