Citigroup Inc. si MerrillLynch & Co Inc. se afla in discutii pentru a primi capital suplimentar de la investitorii straini, mai ales de la fondurile suverane, a anuntat cotidianul Wall Street Journal.
Citigroup ar putea primi pana la 10 miliarde dolari, in principal de la guverne straine, in timp ce Merrill Lynch ar putea atrage capital in valoare de 3-4 miliarde dolari, in mare parte provenit tot de la fondurile de investitii guvernamentale, conform WSJ.

Conform articolului, consiliul de administratie al Citigroup va discuta reducerea la jumatate a dividendului, o initiativa ce ar putea genera economii de peste cinci miliarde dolari pe an.

Cele doua grupuri nu au putut fi contactate pentru a oferi informatii suplimentare.

Bancile americane au fost confruntate cu pierderi masive cauzate de criza creditelor ipotecare, unele dintre ele fiind nevoite sa recurga la capitalul fondurilor suverane de investitii, ce dispun de sume uriase.

In decembrie, Merrill Lynch si-a intarit baza de capital cu 7,5 miliarde dolari dupa vanzarea unei participatii catre fondul de investitii al guvernului din Singapore si un manager al activelor.

Morgan Stanley a declarat ca va primi cinci miliarde dolari din partea Chinei dupa ce a anuntat deprecieri ale activelor in valoare de 9,4 miliarde dolari.

Citigroup a acceptat in noiembrie sa vanda o participatie de 4,9% catre Abu Dhabi, pentru 7,5 miliarde dolari, in timp ce banca UBS a semnat un acord cu un fond suveran de investitii din Singapore, privind o investitie de 9,75 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri