Compania de stat Kuwait Investment Authority (KIA) a anuntat, marti, ca va investi 3 miliarde dolari in Citigroup Inc si 2 miliarde dolari in Merrill Lynch & Co, ambele afectate de pierderi legate de criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite,
"Ca investitor pe termen lung, KIA considera ca pietele ofera in prezent oportunitati atractive de investitii in sectorul financiar", a anuntat compania kuweita.

Citigroup, care a inregistrat prima pierdere trimestriala de la infiintarea sa, in 1998, a transmis marti ca doreste sa stranga 12,5 miliarde dolari in obligatiuni preferentiale.

Merrill Lynch a anuntat ca intentioneaza sa stranga fonduri de 6,6 miliarde dolari, prin aceeasi metoda.

Citigroup, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, a avut pierderi nete de 9,83 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea din 2007, ca urmare a expunerii la turbulentele declansate in sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

"Rezultatele noastre financiare din acest trimestru sunt cu desavarsire inacceptabile", a declarat directorul general al Citigroup, Vikram Pandit.

"Evolutia noastra slaba a fost determinata mai ales de doua elemente, deprecieri semnificative ale activelor si pierderi ca urmare a problemelor din sectorul ipotecar cu grad mare de risc si o majorare masiva a costurilor imprumuturilor din portofoliul nostru de credite", a explicat Pandit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri