Wal-Mart Stores Inc a afisat un profit trimestrial peste estimari, ca urmare a tendintei cumparatorilor de a diminua cheltuielile, cumparand de la magazinele cu reduceri, pentru a plati preturile minime la mancare si detergenti,ca sa faca fata conditiilor economice grele, arata Reuters.
"Suntem constienti ca economia ramane un factor important in acest nou an fiscal", a declarat directorul executiv al celui mai mare retailer din lume. "Clientii au fost mult mai precauti in privinta cheltuielilor in luna ianuarie", a adaugat acesta.

Profitul net al companiei in trimestrul al patrulea - incheiat la 31 ianuarie - a urcat cu 4% pana la 4,096 miliarde dolari, adica 1,02 dolari/actiune, fata de 3,94 miliarde dolari, adica 95 centi/actiune cat inregistrase cu un an in urma.

Cele mai recente rezultate din trimestrul al patrulea includ si plati de 3 centi/actiune pentru proiectele de bunuri imobiliare abandonate si reprezinta si plati structurate pentru operatiunile japoneze ale companiei si un beneficiu de 1 cent/actiune din vanzarea unor proprietati imobiliare.

Fara a lua in calcul elementele unice, Wal-Mart a afisat castiguri de 1,04 dolari/actiune, peste estimarile medii ale analistilor de 1,02 dolari/actiune, arata Reuters, citat de NewsIn.

Wal-Mart a incercat sa isi imbunatateasca vanzarile magazinelor din Statele Unite si a incercat sa atraga la cumparatorii cu venituri mai mici, care resimt mai puternic impactul costurilor mai ridicate la mancare si combustibili si consecintele directiei negative a pietei imobiliarelor.

Compania a inceput sa isi reduca preturile mult mai devreme decat obisnuia pentru sezonul sarbatorilor si a demarat o campanie agresiva pentru a scoate in evidenta oferta de preturi mici.

Vanzarile din al patrulea trimestru au urcat la 106,27 miliarde dolari de la 98,09 miliarde dolari in perioada precedenta.

Compania estimeaza pentru primul trimestru castiguri de 70-74 centi/actiune. Analistii au afisat o estimare medie de 73 centi/actiune pentru primul trimestru.

Pentru intregul an asteptarile se ridica la castiguri de 3,30-3,43 dolari/actiune, in comparatie cu estimarile analistilor de 3,42 dolari/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri