Grupul bancar israelian Leumi ar putea achizitiona o banca din SUA, pe fondul crizei creditelor care a redus cu mult valoarea institutiilor financiare, creand oportunitati pentru bancile puternice care doresc sa se extinda, potrivit site-ului globes.co.il
Bank Leumi intentioneaza sa achizitioneze o banca de mici dimensiuni, ce va fi incorporata in divizia Bank Leumi USA.

Grupul israelian este dispus sa investeasca in aceasta achizitie intre 300-500 milioane dolari.

Bank Leumi si-a reevaluat strategia la nivel international anul trecut.

Spre deosebire de Bank Hapoalim, ce se extinde pe pietele emergente achizitionand banci in Turcia, Kazakhstan, Rusia si Ucraina, Bank Leumi are o alta strategie.

In loc sa investeasca pe pietele emergente, Bank Leumi prefera sa-si sporeasca prezenta pe pietele in care activeaza deja, precum Romania (unde a achizitionat o banca in 2006), Elvetia, Luxembourg, Marea Britanie si SUA.

Directorul executiv al Bank Leumi USA este Uzi Rosen.

Banca a anuntat un profit net de 30,5 milioane dolari in 2007, cu 20% mai mult fata de 2006, cand inregistra 25,8 milioane dolari, avand un capital de 455 milioane dolari la sfarsitul anului 2007.

Bank Leumi USA este o banca comerciala si membru al Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), avand filiale in New York, Illinois, California, si Florida, detinand o firma de brokeraj, demunita Leumi Investment Services Inc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri