Liderul opozitiei din Italia, Silvio Berlusconi, a anuntat ca grupul petrolier Eni se numara printre companiile interesate de depunerea unei contraoferte care sa concureze cu cea a grupului Air France-KLM pentru preluarea companiei aeriene Alitalia, a anuntat joi un ziar italian, scrie Reuters.
Berlusconi, favorit la alegerile generale din aprilie, a anuntat ca firma Benetton si banca Mediobanca sunt interesate de asemenea de preluarea Alitalia, potrivit ziarului La Stampa.

Omul de afaceri italian a sprijinit ideea elaborarii unei contraoferte care sa concureze cu cea a grupului Air France-KLM in cursa de preluare a companiei Alitalia.

"Exista un consortiu italian. Companiile sunt diferite, de la Ligresti pana la Benetton. Exista desigur Mediobanca, Eni si multi altii", a declarat Berlusconi, citat de La Stampa.

Berlusconi a precizat ca va interzice preluarea Alitalia de catre Air France-KLM in cazul in care va ajunge prim-ministru.

Oferta grupului franco-olandez a fost aprobata de guvernul Romano Prodi luna aceasta.

"Am crezut ca negocierile dintre guvern si grupul franco-olandez vor conduce la o fuziune cu Air France-KLM, insa aceasta este o achizitie, cu care nu sunt de acord", a declarat Berlusconi pentru La Stampa.

Air One, companie care rivalizeaza cu Alitalia pe plan intern, a incercat sa faca o oferta de preluare insa aceasta a fost respinsa de guvernul actual.

Oferta Air France-KLM a fost contestata de sindicatele italiene.

Alitalia a anuntat ca are nevoie de mai mult timp pentru a decide daca va extinde negocierile cu sindicatele cu privire la preluarea de catre Air France-KLM, cu cateva zile inainte de termenul limita, stabilit pentru data de 31 martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri