Citigroup, cea mai mare banca americana, a avut pierderi nete de 5,1 miliarde dolari in primul trimestru din 2008, adica de 1,02 dolari/actiune, dupa afisarea unor deprecieri de active de 6 miliarde dolari inainte de impozitare si a altor costuri, arata raportul financiar al bancii.
Rezultatele trimestriale ale Citigroup includ deprecieri de active de 6 miliarde de dolari inainte de impozitare si costuri ale creditarii ca urmare a expunerilor directe la piata ipotecara cu grad mare de risc.

Cea mai mare banca americana a avut in primul trimestru rezultate financiare ce reflecta si deprecieri de active de 3,1 miliarde dolari, ca urmare a unor angajamente de pe piata finantelor structurate si deprecieri de active de 1,5 miliarde dolari, inregistrate ca urmare a licitatiilor de valori mobiliare. Rezultatele Citigroup mai reflecta si o crestere cu 3,1 miliarde dolari a costurilor creditarii pentru consumatorii internationali.

"Rezultatele noastre financiare reflecta continuarea turbulentelor fara precedent de pe piata si din mediul de creditare si impactul acestora asupra pozitiilor noastre riscante, din punct de vedere istoric", a declarat directorul general al Citigroup, Vikram Pandit.
"In primul trimestru, evaluarile privitoare la expunerile noastre la piata ipotecara cu grad mare de risc si la finante structurate au fost revizuite, iar costurile creditarii au crescut", a explicat Pandit, care a adaugat, insa ca organizatia pe care o conduce are o baza solida si un impuls semnficativ.

Citigroup a avut venituri de 13,2 miliarde dolari in primele trei luni din 2008, in scadere cu 48% comparativ cu perioada echivalenta de anul trecut, ca urmare a efectelor crizei creditelor ipotecare cu grad mare de risc, iar cheltuielile operationale ale bancii au crescut cu 4% in perioada analizata, ca urmare mai ales a unor achizitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri