Kraft Foods Inc a afisat o scadere a profitului trimestrial, afectat de costurile in crestere ale ingredientelor si ale materiilor prime si de cheltuielile de marketing si pentru lansarea de noi produse, in pofida avansului vanzarilor.
Cel mai mare producator de bunuri alimentare din America de Nord, care detine marci precum Oreo (prajituri) si Oscar Mayer (carne semipreparata), a anuntat pentru primul trimestru un profit de 608 milioane dolari, adica 40 centi/actiune, fata de 702 milioane dolari, sau 43 centi/actiune, cat inregistrase in acelasi interval din anul trecut.

Excluzand elementele exceptionale, castigurile au fost de 44 centi/actiune, neschimbate fata de aceeasi perioada din 2007. Estimarea medie a analistilor pentru profit a fost de 41 centi/actiune.

Kraft, la fel ca cea mai mare parte a companiilor din sectorul alimentar, s-a confruntat cu scumpirea materiilor prime, cum ar fi faina sau cacao. Insa, in acelasi timp, Kraft face eforturi pentru a-si spori vanzarile si a cheltuit mai mult pe lansarea de noi produse si marketing.

Vanzarile au crescut in primul trimestru cu 20,8%, la 10,37 miliarde dolari, sustinute de scumpiri, de achizitionarea diviziei de prajituri a grupului Danone si de deprecierea dolarului, care a sporit valoarea vanzarilor de peste hotare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri