HSBC, cea mai mare banca din Europa, a anuntat, luni, ca profitul sau din primul trimestru l-a depasit pe cel din perioada echivalenta din 2007, intrucat activitatea din Asia a compensat pierderi de peste 5 miliarde dolari din credite neperformante in SUA si deprecieri de active, transmite Reuters, citat de NewsIn.
Reprezentantii HSBC Holdings au afirmat ca este posibil ca economia Statelor Unite sa intre in recesiune anul acesta si ca este improbabila o revenire a pietei imobiliare pana cel putin in 2009, dar declaratia bancherilor de la HSBC a fost de mai bun augur decat cele ale unor oficiali ai altor banci afectate de criza creditelor.

Bancherii de la HSBC au anuntat, luni, ca pierderile inregistrate din creditele de consum neperformante acordate in Statele Unite se ridica la 3,2 miliarde dolari in primul trimestru, iar deprecierile de active se cifreaza la o suma asemanatoare, arata Reuters.

HSBC isi va prezenta rezultatele interminare pe 4 august.

Ultimele costuri inregistrate de HSBC pe piata ipotecara americana au scazut, potrivit asteptarilor, de la nivelul din trimestrul anterior de 4,6 miliarde dolari, dar au reprezentat, totusi, dublul cuantumului din primul trimestru din 2007, din cauza turbulentelor de pe piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc care au afectat portofoliul de credite al HSBC.

Titlurile HSBC s-au scumpit cu 1,9% pana la 0,882 lire sterline/actiune.

"Profitul grupului a crescut crescut fata de primul trimestru din 2007 este o declaratie pe care putine banci din Europa o vor putea face", a comentat, pentru Reuters, un analist de la compania Collins Stewart. Cresterea veniturilor operationale, amploarea deprecierilor de active si profitul HSBC Finance au fost toate peste asteptari, a adaugat Collins Stewart.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri