Profitul net consolidat al bancii Intesa Sanpaolo a fost de 1,7 miliarde euro in primul trimestru din 2008, comparativ cu suma de 3,9 miliarde ce reprezinta castigul bancii din primele trei luni ale anului trecut, potrivit unui comunicat de al grupului bancar.
Intesa Sanpaolo a avut un profit operational de 4,6 miliarde euro in primul trimestru din acest an, in scadere cu 5,1% fata de perioada echivalenta din 2007, cand profitul operational al bancii s-a cifrat la 4,8 miliarde euro, dar profitul net din dobanzi al bancii a crescut cu 11,1% in primul trimestru din 2008 fata de primele trei luni de anul trecut, pana la 2,8 miliarde euro.

"Rezultatele grupului pentru primul trimestru din 2008 au reflectat o evolutie pozitiva, fara a lua in considerare efectele negative ale crizei financiare de pe pietele internationale declansate in august 2007", potrivit comunicatului bancii.

Profitul net consolidat al Intesa Sanpaolo din primul trimestru al acestui an ar fi sporit cu 34,2% fata de aceeasi perioada din 2007, daca nu ar fi existat o serie de costuri unice, precizeaza, in comunicat, reprezentantii bancii.

"Intesa Sanpaolo s-a bazat pe puterea sa structurala, mai ales pe baza solida a depozitelor de retail, pe lichiditatea solida si pe baza de capital, pentru a contracara impactul crizei de pe pietele financiare", arata comunicatul bancii, precizand ca Intesa Sanpaolo a fost doar indirect expusa la turbulentele de pe pietele financiare cu grad mare de risc din Statele Unite.

Activele sub administrare ale bancii se cifreaza la 256 miliarde euro la sfarsitul primului trimestru din 2008, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2007 si, respectiv cu 5,4% fata de finalul anului trecut, potrivit comunicatului Intesa Sanpaolo.

Grupul bancar este prezent pe piata romaneasca, prin subsidiara Intesa Sanpaolo Romania, care a obtinut anul trecut un profit brut in scadere cu 22%, la 5,5 milioane euro, potrivit unor date din 21 martie, iar planurile de dezvoltare ale Intesa pe piata romaneasca includ o extindere a retelei cu 33 de unitati, pana la 90 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri