Producatorul american de bere Anheuser-Busch Co a respins oferta de preluare in valoare de 46,3 miliarde dolari facuta de rivala belgiano-braziliana InBev NV, considerand-o inadecvata, arata Reuters, citat de NewsIn.
Totusi, cel mai mare producator american de bere a aratat ca asteapta o oferta mai mare.

Directorul executiv al Anheuser, August Busch IV, a aratat intr-o scrisoare trimisa sefului executiv al InBev, Carlos Brito, ca Anheuser va continua sa ia in considerare orice alta varianta strategica ce ar servii intereselor actionarilor companiei.

InBev s-a aratat dispusa sa faca o noua oferta insa a inaintat o actiune in justitie impotriva Anheuser, pentru a se stabili daca actionarii Anheuser pot schimba intregul consiliu director al companiei.

Analistii considera ca acesta ar fi primul pas catre o oferta de preluare ostila.

InBev este prezent in Romania si detine pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania.

InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri