Pretul petrolului a continuat sa creasca la bursele electronice din Asia, depasind nivelul de 141 de dolari/baril, arata AFP, citat de NewsIn.
In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in august, a crescut cu 1,38 dolari, la 141,59 dolari/baril. Cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a crescut cu 1,22 dolari, la 141,53 dolari/baril.

Vineri, pretul petrolului ajunsese la 142,99 dolari/baril, la New York si la 142,97 dolari/baril la Londra. Pretul petrolului a depasit in sedinta de luni nivelul de 143 dolari/baril, tranzactionandu-se cu 143,53 dolari/baril pe piata londoneza si cu 143,67 dolari/baril la New York,.

Dupa ce joi seara a depasit pentru prima oara pragul simbolic de 140 dolari/baril atat la Londra cat si la New York, pretul petrolului a atins 142 dolari/baril in sedinta de vineri, cand s-a tranzactionat cu 142,97 dolari/baril la Londra si cu 142,99 dolari/baril la New York.

Deprecierea monedei americane, care a scazut luni dimineata sub 1,58 dolari/euro, nu departe de recordul de 1,60 dolari/euro, sustine atractia speculatorilor catre petrol. Atat timp cat dolarul scade, acestia tind sa cumpere materii prime vandute in dolari pentru a se proteja impotriva inflatiei.

Urmand un cerc vicios, pretul petrolului creste din cauza scaderii interesului investitorilor pentru marile burse, care sunt afectate de cresterile record ale pretului "aurului negru".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri