Actionarii Suez au aprobat fuziunea dintre Suez si Gaz de France (GDF), in valoare de 100 de miliarde de euro, prin care se creeaza al doilea grup de electricitate si gaze naturale din Europa, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Grupul GDF Suez, cel mai mare furnizor de gaze naturale din Uniunea Europeana (UE) si unul dintre cei mai mari producatori de electricitate de pe pietele internationale, va avea vanzari combinate de 74 miliarde euro si va concura cu E.ON din Germania pentru locul doi in clasamentul firmelor europene de utilitati, dupa compania franceza de electricitate Electricite de France (EDF).

"Acesta este un moment istoric pentru grup", a spus directorul executiv al Suez, Gerard Mestrallet, dupa ce actionarii au aprobat fuziunea cu 99,6% din voturi. "Aceasta este o oportunitate pentru crearea unui jucator cheie in sectorul energetic", a adaugat Mestrallet.

Tranzactia a fost adoptata aproape unanim, in pofida criticilor din sedinta ale unor actionari individuali, care s-au opus logicii tranzactiei, pe care au descris-o ca fiind fuziunea dintre "un brat drept si un picior stang".

"Acest vot, votul vostru este rezultatul final al unui vis, un proiect inceput cu zece ani in urma. Ati sustinut transformarea grupului, care maine va fi un mare lider energetic", a spus Mestrallet, care va conduce grupul GDF Suez, la inchiderea ultimei sedinte a actionarilor unei companii al carei trecut merge pana la constructia Canalului Suez.

Fuziunea va intra in vigoare in 22 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri